Menu

HfS Fodboldbørnehave

image

I 2005 begyndte et succesfuldt samarbejde imellem Horne fS og børnehaven i Kærnehuset. 

Horne fS tilbyder et par timers træning og leg med fodbolden til de små poder i børnehaven. Legen foregår om formiddagen i børnehaven, hvor HfS kommer med bolde, udstyr og aktiviteter. Kærnehuset kommer med mange børn og aktive pædagoger, der deltager i legen. Det er en stor styrke at være flere voksne omkring aktiviteterne, da der undervejs ofte skal bindes sko, trøstes eller snakkes.

Med projekt "Fodboldbørnehave" vælger HfS at komme til børnene, fremfor passivt at forvente at børnene kommer til os. Fodboldbørnehaven giver alle børn mulighed for at trille med bolden, selvom de måske endnu ikke er parat til at starte i klubben. Kærnehuset har fordel af at få besøg af "legeonkler", der giver børnene sjove og aktive oplevelser. Forældre behøver endvidere ikke at være involveret, da træningen foregår om formiddagen. Dermed slipper de for kørsel og for travlhed omkring spisetid.

Nogle af de små poder ønsker mere bold end fodboldbørnehaven. Disse er naturligvis velkomne i klubben til den almindelig træning.VM for børnehaver
Som afslutning på forårets fodboldbørnehave i 2006 arrangerede Horne fS og Kærnehuset det første uofficielle "VM for Børnehaver".

Alle børn og pædagoger fra Kærnehuset deltog på Egsfield Ground, hvor andre børnehaver fra Faaborg-Midtfyn kommune også var med til at starte denne tradition. Cheerleaders og bannere skabte en fantastisk stemning i høj sol.

Horne Skole havde givet 8.klasse fri, så de kunne hjælpe som dommere ved mesterskabet. I 2007 arrangeres "VM" af børnehaven i Svanninge, som blev mestre i 2006.
Stævnet i 2013 arrangeres igen i Horne da de blev mestre i 2012

Luk